HTML

004 - Visszaérkezés utáni első bejegyzés

2010.09.18. 14:37 tothabringa

Kellett egy kis pihenés, mielőtt újra írok. Ígérem lesznek hamarosan fényképek is, de némi türelmet kérek még...

Megérkeztem szerencsésen szept. 11-én, de az ezt megelőző 4-5 napot senkinek nem kívánom: az időjárás ui. nagyon elromlott. Elfáradtam, de még így is megérte. Végül ~750 kép készült, bár az utolsó pár napban nem volt nagyon kedvem fotózni...

Végül idő- és pénzhiány miatt kénytelen voltam az eredetileg tervezett útvonalat módosítani (rövidíteni); nem jutottam el Görögországba és Makedóniába sem. Azért Korfu 5 km távolságból is jól néz ki. :)

Ezzel összefüggésben az albán utak állapota - sok helyen borzalmas! Ám lehet látni valami fényt ennek kapcsán: rengeteg helyen kint van a tábla, hogy épül az út EU és/vagy görög/olasz kormányzati támogatással, csak sajnos sok helyen átírják (kézzel, esetleg átragasztják) az eredeti befejezési dátumot. Szóval még 2-3 év biztos kell, hogy alapvetően megváltozzon az albán utak állapota, de utána indulhat a turisták tömeges áradata. Igaz, van autópálya is (ahol szemben bicikliznek a menetiránnyal azonos sávban), vagy az albán riviéra útvonala is nagyon jó állapotú, de a többség az szörnyű.

Egy másik érdekesség (?): esti közlekedésnél a személygépkocsik többségénél nincs bekapcsolva a hátsó világítás (féklámpa azért van), de elől persze még a ködlámpa is megy! No, ez kell ám a külföldre szakadt biciklista hazánkfiának. :(

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothabringa.blog.hu/api/trackback/id/tr382305440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása